MANASTIREA SFANTUL STELIAN
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Arca Lui Noe

In jos

Arca Lui Noe Empty Arca Lui Noe

Mesaj  tiberius Sam Sept 05, 2009 9:17 am

Biblia spune că Arca lui Noe a fost o corabie mare, pe care Noe a construit-o la îndemnul lui Dumnezeu ca să îşi salveze familia şi animalele în timpul marelui potop. Despre înâmplarea lui Noe putem citi în Biblie, în cartea lui Moise I. (Genezis) 6 - 9 părţi.

Comentatorii Bibliei spun că potopul a avut loc în jurul anului 3300 î.Hr.

Comentatorii postmoderni ai Bibliei spun că actuala versiune cunoscută a apărut în secolul V î.Hr. Evrei ortodocşi, creştini şi musulmani resping varianta postmodernă, şi spun că Noe şi marele potop s-au întâmplat cu adevărat.

O povestire asemenănătoare ca şi în Biblie despre potop găsim şi în mitologia altor popoare, de pildă la sumeri, la egipteni, aproape peste tot în lume.

Povestea corabiei este des întâlnită în scripturile religioase. Începând cu secolul al XVIII-lea s-au făcut cercetări de geologie şi biogeografie în legătură cu arcă şi potop. S-au făcut numeroase săpături în Turcia, pe muntele Ararat, unde spune Biblia că arca s-a oprit.Despre această întâmplare putem citi în Biblie, în cartea lui Moise. Acolo putem citi că Domnul văzând stricăciunea oamenilor, i-a părut rău că a creat omul, aşa că s-a decis să distrugă tot ce a creat până atunci. Domnul a văzut că Noe este om bun şi cinstit aşa că s-a gândit să-l salveze pe el şi pe familia lui: nevasta şi fiii Sem, Kham, Jafet împreună cu nevestele acestora. Domnul a poruncit lui Noe să ia din fiecare animal câte o pereche, din păsări câte şapte perechi şi să-i ducă pe arcă, ca să fie din nou animale pe pământ şi după potop.

Se spune că potopul a durat 365 de zile, alţii spun că au trecut 371 de zile până când arca a eşuat pe vârful muntelui Ararat. Alte 40 de zile au trecut până când apele s-au retras şi munţii au devenit vizibili. Noe prima oară a lăsat liber un corb, dar nu a găsit pământ uscat. După ce au trecut şapte zile, Noe a lăsat liber un porumbel care s-a întors cu o ramură. După alte şapte zile iar a lăsat liber un porumbel, care nu s-a mai întors. După un an şi 10 zile de la începerea potopului, la pocunca divină, Noe împreună cu toţi cei care se aflau în arcă au ieşit afară.

După potop, Domnul a promis lui Noe că niciodată nu va mai şterge omenirea de pe pământ cu apă, şi a creat primul curcubeu pe cer (Moise I. 9:11).Noe înainte de a-şi contrui o casă în care să stea împreună cu familia lui ca semn de muţumire contruişte un altar, pe care Îl dedică Dumnezeului său, Dumnezeul care l-a salvat de la moarte. Acest altar devine primul altar din istoria Terrei. Referinţă biblică: prima carte a lui Moise,Genesa capitolul 8 versetul 20.

tiberius

Mesaje : 3
Data de înscriere : 25/08/2009

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum